KarjeraNaujienosKontaktai
Apie įmonęKarjeraNaujienosKontaktai

HISK privatumo politika

Naudojame slapukus, kurie užtikrina tinkamą svetainės veikimą, padeda pagerinti jūsų naršymą, suteikia geresnę patirtį ir rodo aktualesnį turinį. Pasirinkite, ar sutinkate su slapukų naudojimu.

Priimti visus slapukus
Atsisakyti
Visos naujienos
Infrastruktūra
2024-04-30

HISK pereina prie žaliosios elektros energijos naudojimo

Įmonėje kasdien džiaugiamės ne tik tiesioginės veiklos, bet ir įvairiais kitais pasiekimais. Pastarasis pasiekimas – reikšmingas ir draugiškas gamtai. Šį mėnesį galutinai perėjome prie žaliosios energijos naudojimo savo veikloje.

Siekdami mažinti veiklos įtaką klimatui ir didinti tvarumą savo veikloje, bendrovėje pereiname prie žaliosios elektros energijos naudojimo. Tai reiškia, kad nuo balandžio mėnesio 100 proc. HISK sunaudojamos elektros energijos bus žalia – pagaminta saulės baterijų pagalba. Tai atvers naujas galimybes: ne tik mažinsime CO2 pėdsaką, bet ir užtikrinsime mažesnius veiklos kaštus.

„Būdami atsakingo verslo atstovais, koja kojon žengiame tvaresnės veiklos ir valstybės link. Nuo šiol mūsų veikloje elektros energija bus naudojama generuojant ją iš atsinaujinančių šaltinių. Tai yra viena iš kelių jau įgyvendintų tvarumo iniciatyvų. Iki tol skatinome antrinį medžiagų panaudojimą, atliekų mažinimą ir rūšiavimą bei kitas iniciatyvas. Ženkliai mažindami savo taršos pėdsaką, sieksime dar aktyviau kurti aplinkai draugišką verslą“, – teigia HISK vadovas Robert Ziminski.

Energiją iš atsinaujinančių šaltinių įmonei tieks atsinaujinančios energetikos bendrovė „Green Genius“. Įmonės atstovai teigia, kad elektros tiekimas iš atsinaujinančių energijos šaltinių ne tik padės tvariau vykdyti veiklą, sutaupyti, bet ir užtikrins energetinį saugumą.

„Didžiajai daliai mūsų klientų elektros sąnaudos yra svarbi išlaidų dedamoji, kurią norisi prognozuoti. Mes džiaugiamės galėdami užtikrinti HISK stabilią elektros kainą ir garantuoti, kad jų naudojama energija yra gaunama iš naujai įrengtų atsinaujinančių energijos šaltinių Lietuvoje. Įmonės  sprendimas vartoti žalią elektros energiją tiesiogiai iš gamintojo yra ne tik  tvarus, tačiau ir stiprinantis šalies energetinę nepriklausomybę,“ – teigia „Green Genius“ pardavimų vadovas Karolis Proscevičius.

Svarbūs faktai:

·      HISK per metus savo veikloje sunaudodavo ~3500 MWh elektros energijos. Daugiausiai, 80-90 proc., jos sunaudojama gaminant asfaltbetonį ir bitumą.

·      „Green Genius“ HISK paskyrė 3 MW dalį iš saulės parko Sitkūnuose, kurio bendra galia 8 MW.

·      HISK elektrą gamins ~4500 panelių. Mūsų bendrovė yra didžiausias šio parko klientas.

·      Elektrinės dalis per metus pagamins 3695 MWh elektros.

·      Žaliosios energijos panaudojimas leis HISK išvengti 1551 tonų CO2 išmetimo per metus. Palyginimui, Europos Sąjungoje vienas žmogus teoriškai išmeta apie 7 tonas CO2 per metus.